The PhantomFour, ook internationaal een geliefde band

Het succes van de Nederlandse band, The PahntomFour, bleef ook internationaal niet onopgemerkt. De unieke sound van de band en de unieke vertolking van het ‘surfgeluid’ maakt dat de band ook een internationaal podium krijgt. Dit is natuurlijk wel even wennen voor de bandleden, die tot dan toe vooral in de relatief kleinere poppodia in Nederland hun opwachting maakten. In de ons omringende landen is er echter een grote groep muziekliefhebbers die het genre dat The PhantomFour ten gehore brengt wel weet te waarderen. En, zoals met alles geldt, doet ook in de muziek verandering van spijs eten. Als clubeigenaar of eigenaar van een poppodium wil je jouw publiek dan ook wel eens een andere band dan het reeds bekende voorschotelen. En zo kwam het dat Phantom Frank met zijn band ook een internationale status kreeg.

music

Duitsland

Het eerste land, buiten Nederland, waar de band een optreden mocht verzorgen was Duitsland. Duitsland staat qua muziek bekend om zijn alternatieve scene en in deze scene past een band als The PhantomFour natuurlijk uitermate goed. Dortmund was de plaats van handeling en het eerste internationale optreden van de band werd hier meer dan goed ontvangen. Dortmund is voor ons Nederlanders niet bepaald het einde van de wereld. Veel trouwe Nederlandse fans waren de band dan ook achterna gereisd. Met korting op auto huren met Europcar en Hertz kostte de reis hier naar toe de fans maar weinig. Een jaar later doet de band Duitsland weer aan met een optreden in het plaatsje Mülheim an der Ruhr.

Spanjeconcert

Menig toerist verstuurd vandaag de dag kaartjes uit Spanje met behulp van Webprint en Greetz kortingscodes. Maar wat veel toeristen niet weten is dat er ook in Spanje een grote groep liefhebbers is van surfmuziek. Na de lovende kritieken op hun optredens in Duitsland was de trip naar Spanje voor de band dan ook eigenlijk een heel logische stap. In Spanje toerde de band met de Spaanse band El Vez door Spanje en verzorgde het voor deze band het voorprogramma.

Groot Brittannië

En na zoveel internationaal succes kon het natuurlijk niet uitblijven. The PhantomFours werden gevraagd een optreden te verzorgen in de bakermat van de alternatieve popmuziek, Groot Brittannië. In de voor kenners legendarische Beatrocket Club in Londen gaf de band een concert waar tot op de dag van vandaag nog over wordt gesproken.

Jouw favoriete band in het buitenland bezoeken

Ben jij fan van een band, maar treedt deze niet in Nederland op? Dan is de kans niet groot dat jij ooit een optreden bezoekt. Waarom niet? Omdat het vaak behoorlijk wat kosten met zich meebrengt om over onze landsgrenzen naar een concert van de band te gaan. Dit is zeker het geval wanneer jij met het vliegtuig moet. Wist je echter dat jij flink kunt besparen op het bezoeken van jouw favoriete band? Niet op de kaartjes, maar wel op de vliegtickets. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze Expedia aanbiedingen. Hierdoor kun jij vaak voor een schijntje met het vliegtuig naar het land waar jouw favoriete band een optreden geeft.